חלבון קזאין או מי גבינה

vibit
חלבונים, ותוספי מזון

 

חלבון מי גבינה מול חלבונים אחרים

המגוון העצום בשוק הישראלי של אבקות חלבון שמקורן במי גבינה, גורם למתאמנים רבים לחשוב כי חלבון מי גבינה הוא סוג החלבון הטוב ביותר לצריכה לאחר אימון.
אך, חשיבה זו איננה מדויקת.
אומנם, חלבון מי גבינה הוא חומר גלם מעולה לבניית מסת שריר הנספג בצורה מהירה בגוף.
אך, נכון להיום עדיין אין ממצאים חד משמעיים לגביי יתרון כלשהו של אבקת מי חלבון על פני אבקות חלבון שמקורן שונה.
מה שכן ברור הוא שצריכת חלבון מוגברת לאחר האימון מזרזת את תהליך ההתאוששות ומונעת את דילול השריר.
למעשה רצוי לצרוך תערובת של חלבונים המורכבת מסוגים שונים של חלבונים כמו: חלבון מי גבינה,חלבון קזאין, חלבון איזולאט.
כמו כן, כדאי לצרוך אבקות חלבון המועשרות בחומצות אמינו + גלוטמין ( מחזק את המערכת החיסונית וזירוז התאוששות לאחר אימון).

תערובות של אבקות חלבון מומלצות

תשלובת חלבונים: וואי קונסטרט , קזאין מיצרלי ואיזולאט מיקרופילטר מספקות תוצאות טובות יותר מאשר חלבון מי גבינה שמגיע באופן מבודד.
תשלובת חלבונים סאן נוטריישן: ללא חומצות אמינו סנטטיות המכילה חלבון וואי+איזולTט בתוספת סידן.
תשלובת חלבונים אוליפ OLIMP 95% חלבון וואי +איזולTט ללא אספרטים.
חלבון מי גבינה: חלבון מי גבינה נספג באופן מהיר ומספק תגובה אנאבולית (בונה שרירים) טובה.

חלבון מי גבינה וחלבון קזאין

קיימים שני סוגים עיקריים של חלבון חלב שאותו אנו מפיקים מחלב הפרה והמקנה, חלבון מי גבינה וחלבון קזאין.
בחלב שמקורו בפרה, הקזאין מהווה את מרבית החלבון – כ -80% ואילו 20% הנותרים שנמצאים בנוזל החלב הוא חלבון מי גבינה.
תחשבו כאשר אתם פותחים יוגורט שמכיל בחלקו העליון נוזל, נוזל זה הוא מי גבינה וכל יתר היוגורט מכיל חלבון מסוג קזאין.

כיצד מייצרים את חלבון מי הגבינה?

בעבר לא היה שימוש למי הגבינה ומפעלים לייצור חלב היו זורקים כמויות אדירות של מי גבינה לבורות ניקוז בסיום תהליך ייצור הגבינה.
כיום, אנו מודעים יותר ליתרונות התזונתיים של צריכת מי גבינה ולערך התזונתי הרב שיש לחלבון מי גבינה.
חלבון מי גבינה נחשב לחלבון איכותי בגלל הערכים המצוינים של הרכב חומצות אמינו שמצויים בו.
מאפיינים תזונתיים אלה הם שהפכו את מי הגבינה למוצר פופולרי הנצרך ע”י אנשים רבים ברחבי העולם.
עם זאת, כדאי לזכור שתוסף חלבון איכותי איננו מהווה תחליף למגוון החלבונים שמגיעים מהמזון הרגיל שנמצא על שולחננו.
הפופולריות של חלבון מי גבינה היא כל כך גדולה שכיום קיים מחסור עצום בחומר הגלם בעולם.
מחסור זה מביא לעליה מהירה במחיר חלבון מי הגבינה.
בייצור אבקת חלבון מי הגבינה משתמשים במספר תהליכי סינון בכדי להסיר מרכיבים כמו: שומנים, פחמימות ולקטוז, כך יוצרים אבקה שהיא נטולת סוכרים, שומנים ולקטוז.
ההמלצה שלנו בפאוור ספורט היא לצרוך את סידרת החלבונים טיטניום איזולאט ,קזאין,וואי,(סאן נוטרישין)

למה חלבון מי גבינה כל כך חשוב?

דעה רווחת בעולם התזונה היא שרצוי לצרוך בין 1 גרם ל-1.7 גרם חלבון פר ק”ג משקל גוף לתפקוד תקין של הגוף, התאוששות טובה של השרירים, בניית שרירים וחיזוק מערכת החיסון.
מחקרים רבים מראים כי חלבון מי גבינה הוא חלבון מעולה למטרות כמו בניית שרירים.
מחקרים רבים מאשרים כי צריכה נאותה של חלבונים יכולה להגביר את סינתזת החלבון בשרירים ולהביא לעליה במסת השריר.
היתרון של חלבון מי גבינה הוא בכך שהוא בין החלבונים שנספגים בצורה המהירה ביותר בגוף וכמו כן הוא אחד המקורות העשירים ביותר בחומצות אמינו מסועפות.
חומצות אמינו מסועפות מסייעות במניעת דילול מסת השריר, מזרזות את התאוששות השרירים בתקופות אימונים קשים ומסייעות לבניית מסת שריר

איזה חלבון מומלץ לצרוך?

מתאמנים רבים שואלים “איזו אבקת חלבון היא האבקה הכי טובה?”
כיום יש מבחר מאוד גדול של אבקות חלבון שונות בתרכובות שונות כגון: תשלובת חלבונים וואי + איזולאט מבודד, חלבון איזולאט מבודד ללא שומנים ללא סוכרים ללא גלוטן ללא לוקטוז, חלבון קזאין מיצרלי פיוז’ן לבנית שריר בשחרור מושהה ועוד.
השפע האדיר של אבקות החלבון השונות יכול לבלבל את המתאמן הממוצע ולכן לפני שאתם רוכשים מוצר של אבקת חלבון כדאי מאוד שתבדקו את איכות המוצר ואת חומרי גלם שמרכיבים אותו.
כדאי לבדוק שחומרי הגלם בשימוש הם לא סינתטיים, לא מכילים צבע מאכלי או ממתיקים מלאכותיים.
שימוש במוצרים באיכות נמוכה עלול להחטיא את המטרה ואף לגרום לנזק.

ההמלצה שלנו

אבקת חלבון איזולאט הידרולייזד: חלבון זה הוא גירסה מושלמת לספיגה מהירה ועם הרכב ה Bcaa (חומצות אמינו מסועפות שרשרת) זמין ומידי וערך קלורי נמוך.
אבקת חלבון מסדרת סאן: אבקת חלבון זו עשירה בלקטופרין, א- לאקטאלבומין, חומצות אמינו חיוניות ובעלת ספיגת חלבון מקסימלית.

תוספי התזונה של סאן נוטרישן עומדים בתקנים מאוד מחמירים של ייצור
תוספי התזונה של סאן נוטרישן מסידרת טיטניום וחברת OLIMP COMPLEX וואי עומדים ברמה הגבוהה ביותר של תקני ייצור, תקני GMO, FDA וגם בתקן Codex Alimentaries של האו”ם.
המוצרים של סאן נוטרישן הינם נקיים ולא מכילים שום עקבות של הורמונים אנטיביוטיקה, חומרי הדברה ואלכוהול.