חלבון קזאין או מי גבינה

vibit

חלבון מי גבינה מול חלבונים אחרים

המגוון העצום בשוק הישראלי של אבקות חלבון שמקורן במי גבינה, גורם למתאמנים רבים לחשוב כי חלבון מי גבינה הוא סוג החלבון הטוב ביותר לצריכה לאחר אימון.
אך, חשיבה זו איננה מדויקת.
אומנם, חלבון מי גבינה הוא חומר גלם מעולה לבניית מסת שריר הנספג בצורה מהירה בגוף. אך, נכון להיום עדיין אין ממצאים חד משמעיים לגביי יתרון כלשהו של אבקת מי חלבון על פני אבקות חלבון שמקורן שונה. מה שכן ברור הוא שצריכת חלבון מוגברת לאחר האימון מזרזת את תהליך ההתאוששות ומונעת את דילול השריר. למעשה רצוי לצרוך תערובת של חלבונים המורכבת מסוגים שונים של חלבונים כמו: חלבון מי גבינה,חלבון קזאין, חלבון איזולאט. ובנוסף, כדאי לצרוך אבקות חלבון המועשרות בחומצות אמינו + גלוטמין התורמים לחיזוק המערכת החיסונית וזירוז התאוששות לאחר אימון.

מה זה חלבון מי גבינה וחלבון קזאין?

קיימים שני סוגים עיקריים של חלבון חלב שאותו אנו מפיקים מחלב הפרה והמקנה, חלבון מי גבינה וחלבון קזאין. בחלב שמקורו בפרה, הקזאין מהווה את מרבית החלבון – כ -80% ואילו 20% הנותרים שנמצאים בנוזל החלב הוא חלבון מי גבינה.
תחשבו כאשר אתם פותחים יוגורט שמכיל בחלקו העליון נוזל, נוזל זה הוא מי גבינה וכל יתר היוגורט מכיל חלבון מסוג קזאין.

כיצד מייצרים את חלבון מי הגבינה?

בעבר לא היה שימוש למי הגבינה ומפעלים לייצור חלב היו זורקים כמויות אדירות של מי גבינה לבורות ניקוז בסיום תהליך ייצור הגבינה.
כיום, אנו מודעים יותר ליתרונות התזונתיים של צריכת מי גבינה ולערך התזונתי הרב שיש לחלבון מי גבינה. חלבון מי גבינה נחשב לחלבון איכותי בגלל הערכים המצוינים של הרכב חומצות אמינו שמצויים בו.
מאפיינים תזונתיים אלה הם שהפכו את מי הגבינה למוצר פופולרי הנצרך ע”י אנשים רבים ברחבי העולם. עם זאת, כדאי לזכור שתוסף חלבון איכותי איננו מהווה תחליף למגוון החלבונים שמגיעים מהמזון הרגיל שנמצא על שולחננו.
הפופולריות של חלבון מי גבינה היא כל כך גדולה שכיום קיים מחסור עצום בחומר הגלם בעולם. מחסור זה מביא לעליה מהירה במחיר חלבון מי הגבינה.
בייצור אבקת חלבון מי הגבינה משתמשים במספר תהליכי סינון בכדי להסיר מרכיבים כמו: שומנים, פחמימות ולקטוז, כך יוצרים אבקה שהיא נטולת סוכרים, שומנים ולקטוז.
ההמלצה שלנו בפאוור ספורט היא לצרוך את סידרת החלבונים טיטניום איזולאט , קזאין, וואי,(סאן נוטרישין) שהינן בעלות התערובת הטובה ביותר לטובת מקסימום בניית שריר! מאופיינות בעיכול מהיר וקל המאפשר ספיגה מהירה אל תוך מחזור הדם. 

למה חלבון מי גבינה כל כך חשוב?

דעה רווחת בעולם התזונה היא שרצוי לצרוך בין 1 גרם ל-1.7 גרם חלבון פר ק”ג משקל גוף לתפקוד תקין של הגוף, התאוששות טובה של השרירים, בניית שרירים וחיזוק מערכת החיסונית.
מחקרים רבים מראים כי חלבון מי גבינה הוא חלבון מעולה למטרות כמו בניית שרירים בכך שצריכה נאותה של חלבונים יכולה להגביר את סינתזת החלבון בשרירים ולהביא לעליה במסת השריר.
היתרון של חלבון מי גבינה הוא בכך שהוא בין החלבונים שנספגים בצורה המהירה ביותר בגוף והוא אחד המקורות העשירים ביותר של חומצות אמינו מסועפות. חומצות אמינו מסועפות מסייעות במניעת דילול מסת השריר, מזרזות את התאוששות השרירים בתקופות אימונים קשים ומסייעות לבניית מסת שריר מסיבית. 

איזה חלבון מומלץ לצרוך?

מתאמנים רבים שואלים “איזו אבקת חלבון היא האבקה הכי טובה?”
כיום יש מבחר מאוד גדול של אבקות חלבון שונות בתרכובות שונות כגון:

  • תשלובת חלבונים וואי + איזולאט מבודד
  • חלבון איזולאט מבודד (בין היתר נועד לאנשים אלרגיים ללקטוז וגלוטן)
  • חלבון קזאין מיצרלי פיוז’ן לבנית שריר בשחרור מושהה.
  • חלבון טבעוני RawFusion

ואבקות אחרות נוספות. השפע האדיר של אבקות החלבון השונות יכול לבלבל את המתאמן הממוצע ולכן לפני שאתם רוכשים מוצר של אבקת חלבון כדאי מאוד שתבדקו את איכות המוצר ואת חומרי גלם שמרכיבים אותו.
כדאי לבדוק שחומרי הגלם בשימוש הם לא סינתטיים, לא מכילים צבע מאכל או ממתיקים מלאכותים, ועוד חומרים כאלו ואחרים. שימו לב, שימוש במוצרים באיכות נמוכה עלול להחטיא את המטרה ואף לגרום לנזק.

ההמלצה שלנו

  • אבקת חלבון סאן איזולאט הידרולייזד– חלבון זה הוא חלבון בו מתקיים תהליך סינון מיקרו סינכרוני ייחודי. בעל 27 גרם חלבון מי גינה במנת הגשה. כמו כן, בעל 0 גרם פחמימה ו0 גרם שומן. גירסה מושלמת לספיגה מהירה ועם הרכב ה Bcaa (חומצות אמינו מסועפות שרשרת) זמין ומידי. יתר על כן, אינה מכילה לקטוז ומעולה לכאלו שאלרגיים ללקטוז או לגלוטן.
  • אבקת חלבון סאן טיטניום וואי– תשלובת חלבונים מבית סאן נוטרישין המבטיחה איזון מושלם בין חלבונים הנספגים בגוף מהר לבין כאלה הנספגים לאט יותר וכך הגוף נהנה מצד אחד מתהליכי הבנייה, החידוש והצמיחה של השרירים, התאים והרקמות ומצד שני מתהליכי התאוששות להם הוא זקוק אחרי אימון קשה. כמו כן, מכילה 23 גרם חלבון למנת הגשה ו3.3 גרם פחמימה למנה.
  • אבקת חלבון אוליפ OLIMP 95%  הערך התזונתי הגבוה של חלבון וואי קומפלקס היא הסיבה מדוע חלבונים מי גבינה מרוכזים נחשבים המקור היקר ביותר של חלבון איכותי עבור ספורטאים תחרותיים ואנשים מתאמנים. מכיל כ 26 גרם חלבון למנת הגשה, 0.2 גרם שונן רווי ואינו מכיל אספרטם.

תוספי התזונה של סאן נוטרישן עומדים בתקנים מאוד מחמירים של ייצור ולכן, תוספי התזונה של סאן נוטרישן מסידרת טיטניום ובניהם מוצרי חברת OLIMP COMPLEX וואי עומדים ברמה הגבוהה ביותר של תקני ייצור, תקני GMO, FDA וגם בתקן Codex Alimentaries של האו”ם.
המוצרים של סאן נוטרישן ואולימפ, הינם נקיים ולא מכילים שום עקבות של הורמונים אנטיביוטיקה, חומרי הדברה ואלכוהול.